Joanna Macy

Lust for life:
½ jaartraject voor klimaat activeerders

Ben jij klimaat ‘activeerder’: hard aan het werk om ‘de wereld te redden’?

Valt de omvang en urgentie van het probleem je zwaar? Word je vaker overspoeld door een gevoel van eenzaamheid, onveiligheid of hopeloosheid door de toenemende dreiging? Is woede of angst je drijfveer?

‘Active Hope’ is bijdragen vanuit levenslust, liefde en overgave aan wat er nu is. Dat vraagt een vorm van ‘krachttraining’: je keer op keer herverbinden met jouw bron van levenslust en liefde. Doorvoelen wat nu in jou leeft. Zo vind je je eigen natuurlijke flow terug. En kun je ontspannen meebewegen met de grotere stroom van de transitie waar je deel van bent.

Deze half jaar training brengt je daar.

It ain’t easy being green -
wat gaan we doen

Dit traject is bevrijdend. Je traint in contact maken met de wijsheid van je lichaam en leert je hart, je (werk)dagen en je leven synchroniseren met de natuur.

Dit vormt de basis om te werken vanuit je eigen bron en flow.

Vanuit deze basis openen we dieper: voor onszelf, onze collectieve ‘wond’ en oerkracht. In resonantie met de ‘wond’ en oerkracht van moeder aarde. Dit werk is een vorm van innerlijke alchemie die jouw liefde en levensvuur opstookt. Je leert Active Hope belichamen: vanuit vertrouwen en overgave jouw beste klimaatwerk in de wereld zetten.

Deze half jaar training brengt je bij Active Hope

Deze half jaar training brengt je daar

Wat levert dit traject je op?

Je krijgt technieken aangereikt om je zenuwstelsel ‘schrik’ serieus te nemen; bedding te maken voor je eigen emotionele veiligheid; overweldigende emoties te doorvoelen en in je volle kracht te komen.

 • Emoties en energie stromen door
 • Liefde en levenslust als motor in werk
 • Innerlijke veiligheid vergroot
 • Dankbaarheid en ontzag voor al wat leeft
 • Verbondenheid met anderen en de natuur
 • Contact met je bron, gift en eigen flow
 • Vertrouwen in grotere stroom

Hoe werkt het?

Ik werk met jullie aan bevrijden van mind, hart, lichaam en spirit. Daarbij komen emoties los. Dat voelt kwetsbaar. Veilige bedding en privacy staan daarom voorop. Je traint met 10-12 gelijkgestemden:

 • 2 dagen - start retreat
 • 5 Volle dagen (elke 5 weken)
 • 2 dagen - eind retreat (optioneel)
 • 5 individuele sessies
 • Dagelijkse oefeningen
 • Commitment om thuis te trainen is een vereiste!
 • Vrijblijvende maar verplichte 30 mn intake vooraf om te bepalen of dit bij je past

Praktisch: kosten, locatie en tijden

3-4 September 2022 start het volgende ½ jaarprogramma:

3-4 Sept start weekend + 5 volle dagen met de groep (verspreid over 6 maanden) + 5 individuele sessies
Totale prijs  €1650 ex btw.

Je kunt ook eerst instappen op het startweekeind. En daarna beslissen of je verder gaat. Prijs hiervoor is €540 ex btw.

Gratis intake

Hoe werk ik?

Toen ik als kind Thea Beckman’s ‘Kinderen van Moeder Aarde’ las, voelde ik: ‘Ja deze toekomst kom ik helpen bouwen!’

Ik put uit 20+ jaar ervaring in bedrijfsleven icm. een rijke rugzak leermethodes op mind-hart-lichaam-ziels niveau. Ik begeleid mensen op hun pad van persoonlijke transformatie en samenwerking: voor meer impact en flow in hun dienstbaarheid.

Mijn aanpak is een unieke blend van integraal waarnemen; bewustzijnstraining, groepsfacilitatie; emotioneel lichaamswerk en non-dualiteit.

Joanna Macy en Peter Levine zijn mijn grootste inspiratiebronnen voor werken vanuit overgave; niet weten; liefde en flow.

Ontdek wie ik ben

'You don’t need to do everything. Do what calls your heart. Effective action comes from love. Love is unstoppable, and it is enough.'

Joanna Macy

“Ik wilde leren om op een heilzamere manier met dit grote verdriet om te gaan. Ik heb het traject ervaren als heel positief: veel kunnen verwerken. Door oefeningen en meditaties en het somatische werk voel ik me een stuk lichter. Minder snel uit t lood, vrolijker en zorgelozer. Vanuit je lichaam: uniek, nog nooit eerder gedaan.”
Merel Segers
Duurzaamheidsadviseur
“Ik wilde leren om op een heilzamere manier met dit grote verdriet om te gaan. Ik heb het traject ervaren als heel positief: veel kunnen verwerken. Door oefeningen en meditaties en het somatische werk voel ik me een stuk lichter. Minder snel uit t lood, vrolijker en zorgelozer. Vanuit je lichaam: uniek, nog nooit eerder gedaan.”
Merel Segers
Duurzaamheidsadviseur

In the press